"ÇOCUKLARIN GÖZLERİNDEKİ O PARILTIYI GÖRMEK..."
Merhaba, Ben Ela Turgut
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümü 1. sınıf öğrencisiyim. 18 yaşındayım ve Konya’dan geliyorum.Okumak için geldiğim bu yeni şehirde hem kendimi geliştirmek, sosyalleşebilmek hem de yardımlaşma bilincini artırabilmek ve de bolca eğlenmek adına bir adım atmaya karar verdim ve yolum İyilik Kültür Topluluğu ile kesişti. Şu an bu güzel topluluğun Sorumlu Ekibi’nde yer alarak, iyiliği yayma etkinliklerimiz de ben de katkı sağlamaya çalışıyorum.
Topluluğumuzla birlikte gerçekleştirdiğimiz köy okulu etkinliği, benim için sadece bir yardım faaliyeti değil, kalpten kalbe kurulan bir köprüydü. O gün üzerime palyaço kostümünü giyip çocukların karşısına çıktığımda, sadece bir karakteri değil; neşeyi, umudu ve kardeşliği temsil ediyordum.

Bir çocuğun gözlerindeki o parıltıyı görmek ve bir anlığına da olsa onları hayallerindeki dünyaya taşımak, bana bu hayattaki en büyük motivasyonun "paylaşmak" olduğunu bir kez daha hatırlattı. Çocuk gelişimi öğrencisi olarak teoride öğrendiğim "çocuğa erişme, dokunma" kavramını, o gün sahada oyunlarla ve kahkahalarla bizzat deneyimledim. Bu etkinlik bana, mesafelerin iyilik söz konusu olduğunda ne kadar kısaldığını ve küçük bir dokunuşun bir çocuğun dünyasında ne kadar büyük çiçekler açtırabileceğini öğretti. İyilik Kültür Topluluğu ile çıktığımız bu yolda, daha fazla çocuğun hayallerine ortak olmak için sabırsızlanıyorum.🤍