Yazar: Fatma Kırmaz Kategori: Gönüllü Günlükleri / Bizim Hikayemiz
"Hiç Bilmediğim Bir Şehirde Kocaman Bir Aile Buldum"
Yazar: Fatma Kırmaz
Kategori: Gönüllü Günlükleri / Bizim Hikayemiz
"Başlarda sadece okul ve yurt arasıydı hayatım. Ama sonra bu topluluğa katıldım ve üniversite hayatım bambaşka bir hal aldı. O minik kalplere dokunmak, her şeyi unutturuyor..."
Fatma'nın Hikayesi
"Ben Fatma Kırmaz. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Fizyoterapi 1. Sınıf öğrencisiyim. Adana’dan geldim ve aslında hiç bilmediğim bir şehirdeydim. Başta alışma konusunda biraz zorluklar çektim; hayatım sadece okul ve yurt arasındaydı. Ancak İyilik Kültürü (Kültür Sanat ve Gezi) topluluğuna katıldıktan sonra her şey değişti.
Biraz geç katıldım aralarına ama olsun; 'geç olsun, güç olmasın' dedik. Bu aileye dahil olduktan sonra üniversite hayatım gerçekten anlam kazandı. Yaptığımız etkinliklerde o minik kalplere dokunmak, çocukların yüzündeki tebessümün sebebi olmak o kadar güzel bir duygu ki, insan her zorluğu unutuyor.
Birlikte birçok köy okuluna gittik. İlkokul ve ortaokul öğrencileriyle buluştuk. Amacımız sadece gitmek değil, o çocukları gerçekten sevindirmek ve eğlendirmekti. Kostümler giydik, dans ettik, oyunlar oynadık, yüz boyaması yaptık... En önemlisi de onların kalplerini fethettik. Bir faydamız dokunduysa, bir çocuğu güldürebildiysek ne mutlu bize!
İnanıyorum ki daha çok güzel işler başaracağız, büyüyeceğiz ve daha çok insana ulaşacağız. Yolumuz uzun ama sonunda çok güzel şeyler olacağını biliyorum. İyi ki bu topluluğa katılmışım, beni bu ailenin bir üyesi yaptığınız için çok teşekkür ederim.